Vibeke Hellmann

Vibeke Hellmann

Livet og alt det der...

Min blog handler om lidt af hvert, stort og småt. Lige fra vejret til verdenspolitik.

Sankt Hans båltale

KulturOprettet af vhellmann 26 jun, 2017 15:36:11

Orehoved Sankt Hans aften 2017

Jeg fik æren af at holde båltalen i Orehoved denne sommeraften. Og den kan du læse her, hvis du har lyst.:

Sankt Hans 2017..Jeg begynder med noget oplysning, hørte det i radioen i morges… Vidste I det? Jeg gjorde faktisk ikke

Sankt Hans ikke kun er en folkefest med bål og brand, det er også en ældgammel kirkelig tradition til minde om Johannes Døberen.

Sankt Hans er et fordansket helgennavn for Johannes Døberen.

I nordisk tradition fejres højtider ofte aftenen før helligdagen, og derfor fejres sankthansaften den 23. juni, ligesom juleaften holdes dagen før juledag.

I før kristen tid troede man, at særlig midsommernatten var fyldt med magiske god og onde naturkræfter. Så formålet med sankthansbålet var oprindeligt at jage det onde væk.

Og det onde ser vi desværre meget til i disse år, det vil jeg nu ikke tale om i aften. Jeg vil tale om, at der sker meget godt her lig hos os, lige hvor vi står rent faktisk.

Til næste år, er det her en byggeplads, vores nye bro er kommet i gang- endelig. Det er en kæmpe udvikling set i det store perspektiv, både vores by, hele kommunen og langt omkring geografisk vil den nye bro, skabe nye tider.

Hvordan det vil gå vil kun tiden vise, jeg er helt overbevist om at de forventninger vi er mange som har til udvikling, stigende huspriser, flere tilflyttere og positiv synlighed vil vokse vil vise sig at holde og måske mere til.

Orehoved viser på mange måder, at vi kan skabe store ting i fællesskab, vores Beboerforening har i mange år gjort en kæmpe indsats og vi er synlige og vi bliver regnet med i Kommunens ledelse. Vi er måske ikke så profilerede som Horbelev, dog kan vi være stolte af, at vi nu på andet år, kører en lokal butik, stort set på frivillig basis. Det er en kæmpe udfordring på en masse områder, alligevel synes jeg der ser bedre og bedre ud. Her vil det igen når byggeriet for alvor går i gang, skabe hel ny basis for vores butik.

Og vi ved fra masser af analyser at mindre bysamfund med butik skole og andre samlingssteder er der, hvor nye ser det attraktivt at bo - og hvor vi som bor her kan blive boende lidt længere i livet.

Det går faktisk også godt i vores kommune som helhed. Og det er gået op for politikerne, at der også er liv udenfor de større byer, også det vil vi få mere fokus på fremover, det er simpelthen en tendens som kloge folk kan fortælle om. Så alt i alt på denne midsommeraften kan vi konstatere, at der er gode grunde til at vore stolte over vores landsdel og vores by… Og vi må gene prale og fortælle, at her kan vi sgu noget, især når vi står samme og gør noget i fællesskab..

Rigtig god Sankt Hans .. må bålet flamme smukt - lad os hylde fremtiden og nyde nuet

  • Kommentarer(0)//www.vibekehellmann.dk/#post5