Vibeke Hellmann

Vibeke Hellmann

Livet og alt det der...

Min blog handler om lidt af hvert, stort og småt. Lige fra vejret til verdenspolitik.

ø eller blot mere byudvikling

Pressemeddelelser/LæserbreveOprettet af vhellmann 23 feb, 2019 12:40:45
”Ø-kuller” den nye trend eller noget helt andet?

Af Vibeke Hellmann, R Sigvardtsvej 5, Orehoved

Udvikling af Guldborgsund Kommune, ja vi skal udvikle flere attraktive områder til bosætning og mange flere turister, det er da sund fornuft skal det være nye ø’er, Eller som en borger skriver i et læserbrev om Øer mm, er der masser af velegnede områder klar på Nordfalster – Fra Stubbekøbing over Nørre Alslev (vores stationsby) til Orehoved har vi masser af muligheder for kystnær boligudvikling med havudsigt og masser af skøn natur. Så lad os se nogle innovative forslag til boligudvikling her.

Den Nye Storstrømsbro er i gang, nærheden til topmoderne infrastruktur er klar om lidt. Orehoved ligger lige for enden af broen, byen og området her har ikke haft byudvikling i mange år, potentiale er tilstede, på et tidspunkt talte man på at bygge boliger op mod Gyldenbjerg Kirke og Skolen , og jeg har hørt, at også en udvikling af Orehoved Havn til en marina med helårs- og ferieboliger har været i spil, før kommunalreformen. Den tanke er helt genial, for med tiden vil livet som erhvervshavn være uholdbart her. Lige nu er der en stort erhvervsejendom på havnen ledig, Vindmølle firmaet Jupiter forlod Havnen for 1½ år siden har ejendomme stået ubenyttet hen. Stubbekøbing havneområde er i gang, når siloen forsvinder bliver det spændende, at se nye boliger skyde op. Stubbekøbing er på vej, det er der ikke tvivl om.

I Nørre Alslev er der netop i disse måneder nye lejligheder på markedet. Jeg hører ofte, at ældre her i min by, som vil i en mindre bolig, gerne vil bo i netop Nørre Alslev, der jo er en stationsby, der mangler blot lejligheder.

Vi vil behøver ikke nye Ø’er her på Nordfalster, vi har så meget, der kan udvikles, det er kun fantasien der sætter grænser. Fantasi har Philip Rasmussen, det ser vi ofte her på Lolland Falster. Jeg tror også, at Nordfalster kan inspirere den visionære Nakskovit.


  • Kommentarer(0)//www.vibekehellmann.dk/#post19

Coop har ny politik

Pressemeddelelser/LæserbreveOprettet af vhellmann 14 aug, 2017 09:39:04

Interessant udmelding fra Coop - mere lokalt i butikkerne..

Debatindlæg i Folketidende fredag den 11. august 2017

Vibeke Hellmann PR ansvarlig, Nordfalster Lokalmarked, Gyldenbjergvej 1, Orehoved.

For 4- 5år siden måtte Brugsen her i Orehoved lade livet og det med ca 9 MILL i omsætning , men den var ikke god nok til den store magtfulde Coop-koncern.

Den lille Brugs skulle købe helt bestemte varer ind, som Coop besluttede, ikke noget med at brugsuddeleren kunne indkøbe, det han godt vidste passede til hans butik, nej Coop havde en politik. Vi kunder undrede os over mange varer i sortimentet, men det skulle være sådan, og visse vare kunne man ikke få til en lille Brugs, det var forbeholdt andre butikstyper. Jeg er sikker på at vores Brugs ville have kunne overleve, hvis Brugsuddeleren selv kunne have sammensat varesortimentet.

Nu er Coop vendt helt om, nu er det nye toner. Det meget fastlåste koncept skal slækkes… En brugsuddeler skal fremover kunne beslutte, hvad der passer til lige netop den butik. Fremragende tænkning.

Klippet fra nyhederne den 8 august : I et interview med koncernens topchef, Peter Høgsted, oplyser han, at det kan være slut med at handle i Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Brugsen om blot få år. »Jeg tror, at vi nærmer os et opgør med kædedannelsen og en mere lokal butik igen. Hver butik kan så differentiere sig lokalt. Hvorfor skal der eksempelvis være de samme varer og samme tilbud i butikken i Hornbæk som i Hanstholm, når nu indkøbsmønstrene er vidt forskellige? Så vil det være mere relevant at have en fælles paraply med navnet Coop for alle butikkerne. Det er det naturlige næste step for os,« siger han til Økonomisk Ugebrev.

Bravo det er netop sådan vi har tænkt det her i vores helt egen butik i Orehoved, Nordfalster Lokalmarked. To år efter at Brugsen lukkede, gik aktive borgere i gang med at genoplive ideen om en butik her i byen, det var ikke uden problemer, at rent faktisk kunne åbne denne butik, det lykkedes dog. Den første maj 2016 åbnede butikken, og siden har vi arbejdet med at få den ”op at flyve”. Vi er i et stærkt konkurrencepræget marked, dog kan vi takket være ca 95% frivillig arbejdskraft, hver dag servicere vores kunder i vores lille velassorterede dagligvarebutik.

Vi køber ind lokalt , i det omfang det er muligt : grøntsager, frugt, øl, juice og meget andet, og det lokale sortiment skal vokse, præcis som vi ser det ske rundt omkring. Derudover indkøber vi vores basisvarer fra Dagrofa, idet vi er en Let-Køb butik, heldigvis uden de der stive indkøbsmønstre som Coop har haft for deres butikker.

Så her i ”sommervarmen” kan vi fra Orehoved fortælle, at vi er med på den seneste bølge af trends, nemlig butikker der har sit helt eget sortiment, som passe til netop vores butik, og vi lytter gerne til de ønsker kunderne har, tager varer hjem, hvis det er økonomiske forsvarligt, for vi skal passe godt på pengene. Kommer vi op på 5-6 millioner i omsætning er vi godt tilfredse (der er vi ikke nu), så kan vi nemlig begynde at ansætte flere folk og købe endnu mere hjem af ”ønskevarer” . Ja sådan er det et være ny i markedet, nu er vi her – og vi glæder os over at være næsten ”first movers”.  • Kommentarer(0)//www.vibekehellmann.dk/#post9

425 millioner til bedre mad

Pressemeddelelser/LæserbreveOprettet af vhellmann 30 jun, 2017 08:49:33

Læserbrev i Folketidende den 29. juni

425 millioner til det gode måltid

Vibeke Hellmann, Rasmus Sigvardtsvej 5, Orehoved

Er kvaliteten på de måltider vi leverer til vores ældre god nok? Den debat har kørt længe.

Jeg var sammen med andre kandidater fra Guldborgsundlisten på et spændende besøg i vores Fælleskøkken i Sakskøbing for nylig. Jeg har være skeptisk ved de her storkøkkener. Og har også nogen erfaring fra den periode, hvor min mor fik mad fra et storkøkken, (det var i en anden kommune ) Min mor var ikke tilfreds og det var min søster og jeg heller ikke. Og selv om maden måske var af rimelig kvalitet, så var måltidet ikke fristende for mor, hun havde meget lidt appetit. Anretningen og selskab til måltidet er væsentligt for den gode oplevelse. Da vores mor kom på plejehjem var det bedre, fordi hun var et sted der kræsede om deres beboere, og gjorde måltiderne fra storkøkkenet til noget individuelt for netop den gruppe, hun var en del af.

Der skal gøres en langt bedre indsats for hjemmeboende med en meget travl hjemmehjælp, der ikke har tid til at hygge om måltidet, og de som bor på plejehjem, der ikke har de ressourcer til at gøre noget ekstra ud af måltidet.

425 mio til bedre madoplevelse for vores ældre. Det er godt . Og jeg er glad for at er vi er med på "bølgen" i Guldborgsund. Vores ældreminister Thyra Frank har med den her pulje taget et skridt til at, kommunerne nu kan arbejde på at udvikle modeller for mad, som er til oplevelse og ikke kun til overlevelse (Ja knapt nok til overlevelse, for med manglende appetit er mange ældre småt spisende, måltidet skal være så det lokker en bid mere ned...)

Nu har Bakkehuset i Nykøbing fået del i ministerens millioner, det et godt, for ingen tvivl om, at der kan nytænkes på området . Måske er det ikke hele løsningen på alle steder at have egne fuldkørende køkkener, måske kan der i samarbejde med Fælleskøkkenet i Sakskøbing udtænkes fornuftige løsninger - også for de mange ældre, som bor i eget hjem. Det er min oplevelse at Fælleskøkkenet meget gerne vil ”lege med” og gøre det endnu bedre.

Det er et vigtigt område vi her har fat i, så lad os holde fokus også efter kommunevalget her til november.  • Kommentarer(0)//www.vibekehellmann.dk/#post6