Vibeke Hellmann

Vibeke Hellmann

Livet og alt det der...

Min blog handler om lidt af hvert, stort og småt. Lige fra vejret til verdenspolitik.

425 millioner til bedre mad

Pressemeddelelser/LæserbreveOprettet af vhellmann 30 jun, 2017 08:49:33

Læserbrev i Folketidende den 29. juni

425 millioner til det gode måltid

Vibeke Hellmann, Rasmus Sigvardtsvej 5, Orehoved

Er kvaliteten på de måltider vi leverer til vores ældre god nok? Den debat har kørt længe.

Jeg var sammen med andre kandidater fra Guldborgsundlisten på et spændende besøg i vores Fælleskøkken i Sakskøbing for nylig. Jeg har være skeptisk ved de her storkøkkener. Og har også nogen erfaring fra den periode, hvor min mor fik mad fra et storkøkken, (det var i en anden kommune ) Min mor var ikke tilfreds og det var min søster og jeg heller ikke. Og selv om maden måske var af rimelig kvalitet, så var måltidet ikke fristende for mor, hun havde meget lidt appetit. Anretningen og selskab til måltidet er væsentligt for den gode oplevelse. Da vores mor kom på plejehjem var det bedre, fordi hun var et sted der kræsede om deres beboere, og gjorde måltiderne fra storkøkkenet til noget individuelt for netop den gruppe, hun var en del af.

Der skal gøres en langt bedre indsats for hjemmeboende med en meget travl hjemmehjælp, der ikke har tid til at hygge om måltidet, og de som bor på plejehjem, der ikke har de ressourcer til at gøre noget ekstra ud af måltidet.

425 mio til bedre madoplevelse for vores ældre. Det er godt . Og jeg er glad for at er vi er med på "bølgen" i Guldborgsund. Vores ældreminister Thyra Frank har med den her pulje taget et skridt til at, kommunerne nu kan arbejde på at udvikle modeller for mad, som er til oplevelse og ikke kun til overlevelse (Ja knapt nok til overlevelse, for med manglende appetit er mange ældre småt spisende, måltidet skal være så det lokker en bid mere ned...)

Nu har Bakkehuset i Nykøbing fået del i ministerens millioner, det et godt, for ingen tvivl om, at der kan nytænkes på området . Måske er det ikke hele løsningen på alle steder at have egne fuldkørende køkkener, måske kan der i samarbejde med Fælleskøkkenet i Sakskøbing udtænkes fornuftige løsninger - også for de mange ældre, som bor i eget hjem. Det er min oplevelse at Fælleskøkkenet meget gerne vil ”lege med” og gøre det endnu bedre.

Det er et vigtigt område vi her har fat i, så lad os holde fokus også efter kommunevalget her til november.  • Kommentarer(0)//www.vibekehellmann.dk/#post6